20 медиків на Черкащині заразилися коронавірусом

13 Квітня 2020 20:04

ck-oda.gov.ua

На сьогодні в Україні із понад 3100 інфікованих коронавірусом, більше 500 – медичні працівники. У Черкаській області станом на 13 квітня із 102 виявлених випадків, захворювання на CОVID-19 зафіксували у 20 медпрацівників, повідомив на сьогоднішньому брифінгу заступник голови ОДА  Юрій Лесюк.

Більшість із них захворіли коронавірусом саме на робочому місці, додав він.

“Ця ситуація потребує особливої уваги, адже медпрацівники належать до найвищої групи ризику, – пояснює Юрій Лесюк. – Нині загалом у нас покращилася ситуація із забезпеченістю засобами індивідуального захисту. Робимо особливий акцент на тих лікарнях, які найперші приймають інфікованих. Це Черкаська міська інфекційна та Уманська міська лікарні, а також Черкаська обласна. Також максимально забезпечуємо фахівців мобільних бригад, які контактують з імовірними інфікованими”.

Наразі їх в області 62. Члени медбригади безпосередньо контактують з імовірними зараженими, відбираючи проби для ПРЛ-тестування зокрема, тож потребують максимального захисту.

Нагадаємо, станом на 13 квітня в області виявили 102 факти захворювання на коронавірусну інфекцію. За останню добу зафіксували 3 нових  факти: два в Кам’янці та один в Умані. З них одужали 11 осіб, двоє, на жаль, померли. 60 фактів виявили у людей, хто були обстежені за клінічними проявами, 42 – у тих, кого обстежили як контактних осіб з хворими чи тих, хто був за кордоном.