Як розвивається виробництво сонячної електроенергії на Черкащині?

30 Квітня 2020 18:45

Промислове виробництво сонячної енергії нарощують на Черкащині. З початку року тут ввели в експлуатацію три сонячні електростанції в Каневі, селі Білозір’я та селі Литвинець Канівського району, повідомляють в обласній держадміністрації.

Виробництвом сонячної електроенергії на продаж займаються й домогосподарства. За кілька місяців цього року встановили сонячні електростанції на дахах з цією метою у 31 домогосподарстві.

Загалом нині в області діє 19 сонячних електростанцій загальною потужністю 19,08 МВт. Вони працюють у десяти районах, а також у Черкасах, Каневі та Золотоноші.

Якщо ж говорити про приватні домогосподарства, то зараз вироблять електроенергію із сонячного світла майже 700 домогосподарств області.

Вони мають у користуванні сонячні дахові панелі, загальною потужністю 16,89 МВт. Це – екологічна альтернатива для виробництва для власного користування електроенергії та її подальшої реалізації.

Відзначимо, за торік всі сонячні електростанції області виробили 10,6 млн кВт год електроенергії, що у 18 разів більше ніж у 2018 році (0,58 млн кВт год). За І квартал цього року сонячні електростанції вироблено 17,2 млн кВт год електроенергії.