Інформація про техніку Нацгвардії, набиту бійцями, збурив черкащан у соцмережі (відео)

4 Травня 2020 08:23

На вулицях Черкас – Національна гвардія і військова техніка. Із такою інформацією ввечері 4 травня керівник муніципальної інспекції міської ради Станіслав Коломієць “підірвав” черкаський сегмент фейсбуку.

Чиновник опублікував відео, де заявив, що “Центральна влада налякана, і робить дурницю за дурницею” (вочевидь, через недавнє рішення виконавчого комітету про послаблення карантину в Черкасах, – ред.). “Вам не залякати Черкаси! Приженіть хоч танки! Це місто вільних людей і справедливого порядку”, – заявив чиновник.

За 2 години його пост про “техніку Нацгвардії, вщент набиту бійцями” на черкаських вулицях поширило понад 3,6 тис. користувачів фейсбуку.

НА ЧЕРКАСЬКИХ ВУЛИЦЯХ НАЦГВАРДІЯ І ВІЙСЬКОВА ТЕХНІКАЦентральна влада налякана, і робить дурницю за дурницею.Сьогодні вдень я опублікував заклик до людей прийти завтра під Головне управління Нацполіції в Черкаській області, де мав відбутись допит міського голови Анатолій Бондаренко, і висловити йому свою підтримку.Сотні людей були готові приїхати, щоб засвідчити свою солідарність. Мені дзвонили, писали з усіх куточків України.Проте менше ніж через годину після моєї публікації допит відмінили, «перенісши на невизначений термін» – вочевидь злякались масової акції. Хоча геть нічого незаконного чи, боронь Боже, агресивного, ніхто не планував. Минуло ще кілька годин, і ввечорі на черкаських вулицях з‘явилась техніка Нацгвардії, вщент набита бійцями. Одну з таких вантажівок я помітив біля мого будинку, і поцікавився у них, в зв‘язку з чим таке небачене раніше посилення? Відповіли, що «патрулюють». Агов! Я в Черкасах вже 7 місяців і КрАЗами мій район не патрулюють! Вам не залякати Черкаси! Приженіть хоч танки! Це місто вільних людей і справедливого порядку. Так було, є і буде.ПРОШУ РЕПОСТ!Україна має це знати!

Posted by Stanislav Kolomiets on Sunday, 3 May 2020

Речник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Дмитро Грищенко назвав заяви Станіслава Коломійця фантазіями. За його словами, поліція і бійці Нацгвардії патрулюють місто ще від початку карантину – і про це неодноразово писалося.

Із закликом не поширювати фейки виступили в Черкаській ОДА:

“На вулицях Черкас немає додаткових сил Нацгвардії. Це підтвердив керівник ГУНП в Черкаській області Віталій Куратченко.
Кожного дня (і сьогодні не виняток) Нацгвардія спільно із поліцейськими залучаються із 16.00-22.00 на заходи публічної безпеки. Щотижня керівництво ГУНП підписує графік планових чергувань.
Це звичайна практика, додаткових сил на вулицях міста немає. На відео, яке розповсюджується в мережі, одне авто.
Тому не поширюйте фейків!”.

фото з фейсбуку Людмили Бордунос

Заступниця міського голови Людмила Бордунос у своєму фейсбуку розповіла, що нацгвардійці допомагають поліцейським патрулювати Черкаси – і це нормальна практика:

“На цьому фото, зробленому ще на поминальні дні, нацгвардія допомагає поліції в патрулюванню кладовищ. Так само, як і наразі вони патрулюють місто. В період карантину Нацгвардія залучається на допомогу. Це нормально. Так скрізь.
Не розумію чому дехто поширює панічні дописи….
Чи розумію,але дешево воно якось…”.