Мешканець Золотоноші забув 4-річного малюка в магазині

9 Червня 2020 09:21

У суботу 6 червня покупці маркету «Копілка» в Золотоноші помітили 4-річного малюка, який гуляв між торговими рядами магазину без супроводу дорослих. Він був дуже брудним, погано розмовляв і дізнатися, де його батьки та прізвище чи бодай ім’я, не вдалося. Серед присутніх покупців у магазині тата чи маму не виявили.

zolo.gov.ua

Дехто з відвідувачів впізнав у малечі сусідського хлопчика, який проживає, разом з рідними, в орендованому помешканні по вул. Благовіщенська. Охорона маркету викликала працівників Золотоніського відділу поліції, вони, в свою чергу, зателефонували до служби у справах дітей, молоді і спорту.

І звісно ж знайшли маму хлопчика. За словами жінки, котра прийшла забрати дитину,  вона залишила сина на свого брата, а сама була на кладовищі, поминала батьків. Мовляв, брат ходив до маркету за покупками і там «забув» племінника.

Як розповіла начальник служби у справах дітей Ніна Засенко, коли службовці разом з поліцейськими приїхали за адресою проживання цієї родини, мати стала поводитися агресивно, намагалась нікого не впустити до помешкання. У домі було брудно, скрізь валялися речі та залишки їжі. У кімнаті спав п’яний чоловік, як виявилося, це і був брат господині. Тож чи насправді малюк опинився у магазині через нього чи ще хтось його туди привів, можливо, навіть прийшов сам – незрозуміло.

Доки службовці перебували у помешканні, 4-річний знайда двічі намагався втекти від матері.

Працівники Золотоніського відділу поліції склали адмінпротокол за неналежне виконання батьківських обов’язків, а саме: залишення дитини недоглянутою, та за неналежні умови її проживання.

Наразі родина перебуватиме на контролі служби у справах дітей, молоді та спорту, а дитину поставлять на облік як таку, що потрапила у складні життєві обставини.