У вихідні спека на Черкащині дещо спаде, – прогноз

9 Червня 2020 15:17

5 червня розпочалося метеорологічне літо, тобто відбувся стійкий перехід середньодобової температури повітря через +15° в бік підвищення. Черкащани буквально вистрибнули з курток, жакетів у шорти, майки та короткі сукні. Літо прийшло із затримкою на три тижні. Найпізніша дата його початку – 8 червня 2001 р.

Як інформують в обласному гідрометеоцентрі, саме сьогодні, 9 червня, у нашому регіоні стартував купальний сезон. Вода у Дніпрі прогрілася до +18º, що на 17 днів пізніше середньої дати початку купального сезону за останні 30 років. Найбільш пізня дата початку купального сезону – 11 червня того ж 2001 р.

За прогнозом синоптиків, малорухомий антициклон продовжує закачувати на Черкащину сухе та розжарене повітря з Туреччини. Тому, до кінця робочого тижня утримається суха, аномально-тепла погода: з дуже теплими ночами ночами близько +20º, та зі спекою вдень +30..+32º. Таке тепло не характерне для початку літа.

Зміни в синоптичній ситуації на нас чекають у вихідні. Активізується грозова діяльність, випадатимуть дощі, спека дещо спаде.

Спека на фоні червневого зростання висоти сонця негативно впливає на самопочуття та здоров’я людей, тому знаходитися на пляжі краще зранку, або після 16 годин. Обов’язковою деталлю гардеробу має бути головний убір та сонцезахисні окуляри. Пийте більше чистої прохолодної води.