Черкаські тролейбусники 2 місяці без зарплатні – люди готові до радикальних дій (відео)

10 Червня 2020 23:30

Працівникам КП “Черкасиелектротранс” протягом двох місяців не виплачують зарплату. Про це повідомила голова профкому установи Лідія Бут. Це підприємство здійснює пасажирські перевезення містян тролейбусами. Кошти на виплати мали б перерозподілити депутати міськради. Лідія Бут додала – якщо питання не вирішать, то колектив підприємства готовий до радикальних дій, зокрема – не вийти на маршрути.

Водій тролейбуса Микола Дзюбан на “Черкасиелектротрансі” працює 25 років. Чоловік розповів – через скрутне фінансове становище немає за що годувати родину. Микола додав, що впродовж всього карантину він працював, перевозив медперсонал та працівників Азоту.

Кондукторка Зоя Новікова також два місяці без зарплати. Жінка розповіла, що доводиться позичати гроші у знайомих, адже сина виховує сама і живе в орендованій квартирі.

Без зарплати у квітні й травні залишилися всі працівники підприємства – це 420 осіб., – розповіла голова профкому “Черкасиелектротрансу” Лідія Бут. Заборгованість – п’ять мільйонів гривень, два мільйони – заборгованість за електроенергію.

Як каже Павло Мосійчук, радник міського голови з питань транспортної реформи, проблеми із зарплатою виникли, бо депутати міськради не ухвалили зміни до Програми підтримки “Черкасиелектротрансу”.

Зміни до відповідної програми мали б розглянути на сесії міськради, що відбулася в минулий четвер, 4 червня. Тоді депутати не затвердили порядок денний через відсутність кворуму. Питання обговорювали і під час виконкому 10 червня, але засідання завершилося ще до голосування через звільнення секретаря міськради Ярослава Нищика. Питання КП “Черкасиелектротранс” депутати мають розглянути на сесії міськради у п’ятницю, 12 червня.

Працівникам "Черкасиелектротрансу" протягом двох місяців не виплачують зарплату

Працівникам "Черкасиелектротрансу" протягом двох місяців не виплачують зарплату. Про це повідомила голова профкому установи Лідія Бут. Це підприємство здійснює пасажирські перевезення містян тролейбусами.Зі слів Павла Мосійчука, радника міського голови з питань транспортної реформи, проблеми із зарплатою виникли, бо депутати міськради не ухвалили зміни до Програми підтримки "Черкасиелектротрансу".Детальніше дивіться у відео, та за цим лінком – https://bit.ly/37mGFBl

Posted by Суспільне Черкаси on Wednesday, 10 June 2020