Чиновник Черкаської міськради застерігає від можливої афери на ринку будівельної нерухомості

10 Червня 2020 13:46

Хочу застерегти від можливого шахрайства на ринку будівельної нерухомості Черкас.
Побачив рекламу в різних куточках міста про початок продажу квартир в житловому комплексі “Олімп”. Відразу й не збагнеш, де це, якщо не в темі.

facebook.com/Федір Балаба

Йдеться про земельну ділянку з кадастровим № 7110136700:05:015:0009 по вул. Сумгаїтська, 15 в південно-західній частині міста. Зараз там автостоянка з гаражами.

Самого житлового комплексу по факту не існує. Й існувати згідно діючої містобудівної документації не може, тому що там передбачена комунально-складська зона із санітарно-захисними зеленими насадженнями. Тобто, землекористувач ділянки ПП “Альп-Ком” навіть містобудівні умови та обмеження на забудову багатоквартирними будинками отримати не зможе.

facebook.com/Федір Балаба

До речі, дошкільного навчального закладу там теж не передбачено, це такий собі доволі популярний розводняк відділу маркетингу багатьох девелоперів. Адже за будь-які рекламні вибрики відповідальності не несуть.

Пам’ятаючи про славнозвісну “Еліта-Центр”, декілька тисяч кинутих вкладників корпорації “Укрбуд” та будівельні афери Войцеховського, моя совість спонукає мене попередити ймовірних інвесторів повітряних осель про наявність стійкого смороду з ознаками можливого шахрайства. Не ведіться на пайову участь в кооперативі – купуйте реальну житлову інфраструктуру, а не обіцянки.

Федір Балаба, начальник відділу містобудівного кадастру та ГІС Черкаської міськради