Двох суддів із Черкас судитимуть через їх рішення під час Майдану

15 Липня 2020 19:44

Слідчі Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт відносно двох колишніх суддів Соснівського районного суду міста Черкаси.

Їх звинувачують у протидії протестним акціям шляхом переслідування учасників черкаського Майдану в січні 2014 року, повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

Слідчі встановили, що 23-24 січня 2014 року правоохоронці затримали 17 учасників мітингу під Черкаською ОДА.

“У подальшому рішенням обвинувачених, які на той момент працювали суддями Соснівського райсуду, 14 з них взяли під варту, а відносно 3 призначили домашній арешт”, – йдеться в повідомленні.

Слідство кваліфікувало дії як незаконне позбавлення волі.

“Рішення приймалися без достатніх та належних доказів про вчинення ними масових заворушень в Черкасах”, – наголосили в Офісі генпрокурора.

Кримінальне провадження за фактами вчинення працівниками правоохоронних органів та суддями злочинів відносно учасників “Черкаського Євромайдану” було розпочате у лютому 2014 року. 28 січня 2020 року дане провадження надійшло за підслідністю до Державного бюро розслідування, а 6 березня 2020 року слідчі ДБР повідомили двом колишнім суддям про підозру у скоєнні вказаних злочинів.