Спеку, що з неї почався тиждень, змінить похолодання і грози на вихідних

20 Липня 2020 15:06

За прогнозом обласного гідрометеоцентру, новий тиждень на Черкащині починається зі спеки. Після перепочинку стовпчики термометрів місцями знову подолають 30º позначки. Причиною такого зростання температури є тривале домінування поля підвищеного тиску. Малохмарне небо та сухе повітря допомагають сонячним променям форсувати денний прогрів.

Однак, візит літньої спеки буде коротким. У четвер, 23 липня, до нашого регіону надійде більш прохолодна повітряна маса, тому температура повітря знизиться на 2-3º. За попередніми розрахунками, на наступних вихідних очікуються грозові дощі.

Погодні умови робочого тижня сприятимуть проведенню жнивної кампанії в області. Аграріям необхідно ефективно скористатися періодом погожої погоди.

Температура води у Кременчуцькому водосховищі біля Черкас сьогодні вранці становила 23,5º відмічається цвітіння синьо-зелених водоростей, тому для купання і відпочинку слід ретельніше підбирати місця.

Поряд із цим, показник горимості в лісах швидко зростає до небезпечних та стихійних значень, тому слід пам’ятати про заборону спалювання стерні, пожнивних залишків, розведення багать на полях, де жнива закінчилися. Спалювання стерні та залишків соломи веде до забруднення повітря залишками горіння, вигорання прилеглих лісосмуг.