Пішов у засвіти директор Шевченківського національного заповідника в Каневі

21 Липня 2020 16:43

Після тяжкої швидкоплинної хвороби відійшов у Вічність генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк.

Мар’ян Володимирович народився в м.Болехів на Івано-Франківщині. З 1984 року проживав у Каневі. Якийсь час займався підприємницькою діяльністю, працював в Канівському природному заповіднику, а з 2005 року – в Шевченківському національному заповіднику.

З 2005 по 2010 роки обіймав посаду очільника Шевченківського національного заповідника. Знову посів крісло керівника в 2015 році. Однак робочі будні різко обірвала хвороба, яка, на жаль, виявилась невиліковною. Йому було 62 роки.

Прощатимуться із Мар’яном Володимировичем завтра, 22 липня, о 12-00 в козацькій церкві Покрови Пресвятої Богородиці біля підніжжя Тарасової Гори.

“Доля розпорядилася так, щоб місце його останнього спочинку було неподалік духовної вершини українського народу – Тарасової Гори, на старовинному козацькому цвинтарі в урочищі Монастирок, поряд із тими, хто як і він, гідно звершували свою місію хранителя Шевченківського Меморіалу. І завжди до місця його останнього спочинку буде долинати мелодія безсмертного “Заповіту”, – повідомляють в заповіднику.