У Черкасах ушанували пам’ять захисників України (фото)

29 Серпня 2020 13:26

Сьогодні в Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобилю вшанували пам’ять захисників України. Цей день відзначається вже вдруге, відколи 23 серпня 2019 року Президент України підписав Указ № 621, згідно з яким щороку 29 серпня визначено як День пам’яті захисників України.

Це рішення прийнято з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день як ніколи покликаний підняти патріотичний дух нашого народу та усвідомити власну відповідальність за долю України.

“Це зробили, не задумуючись ні на хвилину, випускники нашого навчального закладу Олексій Панченко та Ігор Бойко, які ціною власного життя мужньо і героїчно боронили Батьківщину в зоні проведення антитерористичної операції. Для збереження пам’яті про подвиг Олексія та Ігоря в інституті в 2016 році були встановлені меморіальні дошки. Світла і вічна пам’ять загиблим воїнам! Честь і слава – живим героям!”, – повідомляють у ЧІПБ.