У Черкасах “За майбутнє” і “Слуги народу” міряються петиціями

24 Вересня 2020 19:29

На які кроки тільки не підеш, аби публічно принизити суперника на виборчих перегонах. Черкаські осередки партій “За майбутнє” і “Слуга народу” взяли на озброєння “оригінальний” інструмент – петиції на сайті міської ради.

Першими почали партійці “За майбутнє”. 22 вересня кандидатка від цієї політсили до міської ради Ірина Ткаченко зареєструвала петицію, щоб “не допустити до реалізації проект ТОВ «Фабрика агрохімікатів», який передбачає розміщення на території міста Черкаси інсинератора для спалювання фреону, ядохімікатів та отруйних речовин з Черкаської області та інших областей України”.

Це камінчик в город “слуги” Віталія Ільченка, керівника одного з хімічних підприємств Черкас, якого провладна партія висуває кандидатом у мери Черкас (на його заводі президент Зеленський навіть нового голову ОДА представляв). Петиція набрала необхідну кількість голосів буквально за добу. Що й не дивно – за інформацією ЗМІ, до її підписання активно долучилися підлеглі чинного міського голови, кандидата в мери від “За майбутнє” Анатолія Бондаренко, та його соратники по партії.

У штабі Віталія Ільченка довго не думали. І вже надвечір 23 вересня на сайті міськради з’явилася петиція “Про відсторонення Анатолія Бондаренка від виконання обов’язків міського голови за створення ситуації паніки в місті Черкаси в особливий період”. Серед осіб, які її вже підписали  – багато кандидатів від “Слуги народу” до Черкаської міськради та члени їхніх родин.

Щоправда, слід відзначити деяку млявість “слуг”. Якщо партійці “За майбутнє” швидко й оперативно набрали і навіть перенабрали необхідну для розгляду “своєї” петиції кількість голосів (їх зараз 305 з необхідних 250), то “слуги” підписують не надто жваво – за добу маємо 107 підписів із необхідних 250.

Утім, до кінця збору підписів залишилося ще 29 днів – якраз до виборів й управляться. А там уже депутатські мандати треба буде ділить і за коаліцію думать…