Сміляни протестують проти обмежень “червоної” зони

19 Жовтня 2020 11:00

У Смілі під міською радою зібралися місцеві жителі, щоб висловити протест проти впровадження карантинних обмежень, що передбачає «червона» зона, повідомляє власний кореспондент Суспільного з місця події.

На площі зібралося близко сотні смілян. Вони не згодні з впровадженням низкою заборон, що почали діяти від сьогодні – 19 жовтня. Люди просять не закривати дитсадки.

Також на акцію прийшли й підприємці із вимогою не забороняти їм продовжувати діяльність на час карантину. За словами міського голови Сміли Олексія Цибка, на 13 годину заплановане позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Там мають вирішити, які саме обмеження діятимуть.

За словами заступника міського голови Сміли Павла Кондратенка, міська комісія змогла домовитися з державною, щоб в місті залишили регулярні, нерегулярні перевезення автобусним, залізничним транспортом. Це перший пункт карантинних заборон. Усі інші обмеження застосовуються до міста Сміла.

За даними Смілянського міського лабораторного відділення ДУ “Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” з 16 по 18 жовтня на території міста зареєстровано 99 нових випадків захворювання на коронавірус, госпіталізовано чотирьох осіб, контактних за місцем проживання 175 осіб, одужало 25 осіб.

Загалом у місті Сміла 747 осіб хворіють на коронавірусну хворобу COVID-19 (з них 124 госпіталізовано, 623 вдома на самоізоляції, займаються сімейні лікарі).

З початку пандемії захворіло на коронавірус, по м.Сміла –1256 осіб, з них 509 осіб одужали (негативні результати ПЛР).

Нагадаємо, на позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС проголосували за посилення карантинних заходів у зв’язку із встановленням у Смілі та Смілянському районі «червоної» епідемічної зони. Рішення набрало чинності 19 жовтня й триватиме до 2 листопада 2020 року.

Під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалено нове епідемічне зонування. До «червоної» зони потрапили 29 міст та 40 районів. На Черкащині це Канів, Сміла та Смілянський район.