У Пекарях біля Канева побудують ангари для вертольотів Нацполіції

5 Листопада 2020 23:18

В Каневі для вертольотів Airbus Helicopters H145, які Україна отримала по угоді зі Францією, побудують ангари. Про це повідомило видання Military Aviation.

Вертоліт AIRBUS HELICOPTERS H145 для МВС. Фото MILITARYAVIATION.IN.UA

Зазначається, що центр обслуговування підрозділів Національної поліції України оголосив тендер на закупівлю двох комплектів ангару для зберігання авіаційної техніки очікуваною вартістю 10 788 730,00 грн.

Строк надання послуги – до 24 грудня 2020 року.

Технічна документація тендеру передбачає, що авіаційний ангар повинен бути обладнано системами електроживлення, опалення, освітлення, вентиляції, та пожежного сповіщення. Авіаційний ангар повинний передбачати можливість відносно швидкого демонтажу.

Вертолітний майданчик “Канів” був обраний як база для нових H145 Національної поліції України, нагадує “Український мілітарний портал”.

Він будувався до Євро-2012. 17 липня 2012 року його передали на баланс Державного підприємства обслуговування повітряного руху України. З 1 березня 2013 року вертодром почав свою операційну діяльність.

Майданчик “Канів”

Вертолітний майданчик – це комплекс загальною площею 8,5 гектарів, розташований за 8 км на південний схід від міста Канева та в межах 1 км від села Пекарі Черкаської області.

Вертодром має злітно-посадковий майданчик, автостоянку, руліжні доріжки, 10 гелікоптерних стоянок, термінал із пропускною спроможністю обслуговування до 50 пасажирів на годину, конференц-залу.

Джерело: Новинарня