Черкаському режисеру присвятили меморіальну дошку (фото)

10 Липня 2014 21:17

Сьогодні в Черкасах відкрили меморіальну дошку на честь художнього керівника академічного обласного драмтеатру Аліма Ситника. Він віддав черкаському театру майже 40 років, поставивши за цей час 70 вистав. 10 липня Аліму Івановичу виповнилося би 75 років. Його пам’яті актори театру присвятили виставу “Тев’є-молочник (Поминальна молитва)”, яку ввечері зіграли двома складами.

SONY DSC

Саме виконавці головних ролей у цій виставі – Лідія Попова і Юрій Берлінський – відкрили пам’ятну дошку митцеві. Її автор, художник, лауреат міжнародних конкурсів Людмила Шалімова-Гадзенко.

На відкритті були присутні багато акторів театру та друзів Аліма Івановича, які в такий спосіб віддали данину пам’яті видатного режисера. Прозвучала думка, що вулицю Піонерська, по якій проживав Ситник, слід перейменувати на його честь.

SONY DSC

“Згадую виставу, яка називалася “В графе отец – прочерк”. Так от, у  графі “отец” черкаського драмтеатру прочерку нема, тому що Алім Іванович з7 років справді був батьком, – сказав в.о. художнього керівника театру Сергій Проскурня. – Власне, він в основному і сформував цей прекрасний акторський ансамбль, яким славиться наш театр. І це, по суті, одна зі складових театральної родини, яка осиротіла, коли він пішов”.

SONY DSCSONY DSC