Запущено сайт на підтримку героїчної льотчиці Савченко

10 Липня 2014 10:48
inforesist.org

inforesist.org

Запрацював сайт на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яку тримають у СІЗО в Росії, повідомляє ТСН.19:30.

Сайт, присвячений льотчиці Надії Савченко, закликає усіх, від кого це залежить, допомогти у звільненні героїчної жінки. Відвідати сайт можна тут: savesavchenko.tsn.ua.

Команда закликає усіх приєднуватися до шляхетної справи – звільнення льотчиці. “Надія Савченко – український герой, якого потрібно рятувати, – вважають ініціатори проекту. –  У Росії стверджують, що Надію Савченко затримали на території Росії, куди вона прорвалася як біженка. Офіційний Київ вважає, що це – викрадення. Витягти її з полону ми зможемо тільки спільними зусиллями”.

Як повідомлялося раніше, скаргу на арешт Савченко розглянуть за закритими дверима, а льотчицю навіть не привезуть до суду.

zik.ua

zik.ua

Надія Савченко – українська 33-річна льотчиця. У ЗСУ прослужила понад 10 років. Пройшла Ірак як миротворець. На Сході України воювала добровольцем у батальйоні “Айдар”. 17 червня була викрадена бойовиками самопроголошеної ЛНР поблизу містечка Щастя, коли йшла забирати з поля бою поранених товаришів. Переговори української влади з терористами, які утримують Надію, зірвались. 8 липня стало відомо, що Надія Савченко уже не в Україні, а на території Росії – в одному зі слідчих ізоляторів Воронежа. Українському офіцерові Савченко, яку було заарештовано за наказом Новоусманського районного суду Воронежа, вже пред’явлено офіційне обвинувачення: “підсобництво у скоєнні вбивства двох та більше осіб”.