“Путінський” міністр зі Сміли пропонує українцям заборонити “українофоба” Булгакова і “таємного русофіла” Шевченка

30 Липня 2014 14:00
lenta.ru

lenta.ru

Глава Мінкультури Росії Володимир Мединський пропонує заборонити в Україні книги відомих письменників: Михайла Булгакова, Миколи Гоголя й Тараса Шевченка.

Як передають “Коментарі”, таким чином міністр прокоментував у своєму твіттері інформацію про те, що в Україні під заборону потрапили російські кінострічки “Біла гвардія”та “Піддубний”.
“До заборони Україною прокату “Піддубного/Білої гвардії”: головне – жодних півзаходів! Логічно далі заборонити всього “українофоба” киянина М. Булгакова, а також  М. Гоголя, який нехтував рідною мовою,  і таємного русофіла Т. Шевченка (писав особисті щоденники тільки російською)”, – написав Мединський.
Нагадаємо, 28 липня Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заборонило показ на території країни російських фільмів “Біла гвардія” і “Піддубний”. У відомстві визнали, що в цих стрічках демонструється «зневага до української мови, народу і державності», а “окремі факти у них спотворені і переписані на користь Росії”.
Володимир Мединський родом зі Сміли Черкаської області. До призначення міністром культури РФ   був найбільше відомий книжками із серії “Війна. Міфи СРСР 1939-45 років”, яку відомий російський історик Олексій Ісаєв назвав “агітацією і пропагандою”. В Україні Мединського звинувачують в перекручуванні історичних фактів та українофобії. Саме йому належить “сенсаційна” фраза про Росію і зайву хромосому.