У Черкасах фірма крала землю… з цвинтаря (відео)

31 Липня 2014 11:16
720грунт1Поживитися на святому вирішила одна з черкаських фірм. Торік організація виграла тендер на підготовку території для майбутнього кладовища. А це кілька гектарів поля. Роботи вели справно. Але при цьому у невідомому напрямку зник майже метровий шар родючого грунту. Куди поділи чорнозем та хто покривав незаконний бізнес – у репортажі ВІККА-новини.
Олександр Безпрозванний, журналіст: “Я зафіксував, як вивозилася земля у село Геронимівка, під Геронимівкою, де котеджні містечка. Масштаби там, я просто спілкувався із фахівцями, які займаються цим бізнесом, вони сказали, що на кінець травня це десь 2 мільйони гривень було вивезено землі. Но вони мені радили не займатися цим питанням, бо дуже серйозні люди цим займаються”.
Після публікації статті в інтернет-виданні, фірма заморозила роботи.
Тим часом у міській прокуратурі вже підтвердили – підприємство не має дозволу на видобуток грунту. Нині слідчі проводять перевірку і готуються відкрити кримінальне провадження.
Сергій Овчаренко, перший заступник прокурора м. Черкаси: “Це організація черкаська, вона не мала дозволу на видобуток. Ну на даний час ми маємо таку інформацію, не мала дозвілу на цей видуботок. Наразі проводиться перевірка і за результатами якої будуть вжиті заходи”.
Якщо прокуратура знайде склад злочину у діях фірми-підрядника, кримінальна відповідальність загрожує і міським чиновникам. Які або не вслідкували, або просто не хотіли цього помічати. Адже фірма майже рік проводила подібну діяльність.