Риборозплідник у Ірклієві – знову без директора (відео)

23 Серпня 2014 19:43

Іркліївський риборозплідник знову без директора. Кадровий скандал на підприємстві зчинився ще місяць тому. Тоді керувати підприємством призначили колишнього міліціонера. Та колектив йому висловив недовіру. Тепер зі столиці прислали заміну. І теж нелюбу працівникам.

Микола Пилипенко, працівник Іркліївського риборозплідника рослиноїдних риб: “Агентство рибного господарства призначило міліціонера керувати рибним господарством. Колектив не згідний із цим. І не згідний був із попереднім керівником. Ну, так воно вже накопичувалось. І прийшло вже до такої точки кипіння”.
І так увесь колектив. Новопризначенця Сергія Сіпачова тут відразу забракували. І без зволікань працівники обрали собі “народного директора” – теж Сергія, але Піддубного. Він на підприємстві працює понад два десятиліття. І як кажуть працівники, це його батько у свій час підняв розплідник із руїн.
Сергій Піддубний, рибалка Іркліївського риборозплідника рослиноїдних риб: “Колектив не сприйняв це призначення. Були зібрані загальні збори, де висловлено Сіпачову Сергію Вікторовичу недовіру. Думку колективу підтримав голова обласної адміністрації Ткаченко Юрій Олегович”.
Очільник області особисто приїхав до Ірклієва на нові збори. Тут же і очільник Держрибагентства України. Спершу має для працівників розплідника хорошу звістку.
– Я своїм наказом попереднього керівника Сіпачова Сергія Вікторовича від 20 серпня 2014 року (наказ № 50) відкликав обов’язки директора.
Та разом із цим наказом зі столиці вкотре привезли нового директора. Тепер нібито фахового.
Станіслав Олідорт, новопризначений директор Іркліївського риборозплідника рослиноїдних риб: “Я не собираюсь идти поперек трудового коллектива. Окажете доверие – поработаем. Не окажете доверия – вот мне Бог и вот порог”.
Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА: “Мені так само, як керівнику області, це не байдуже. Тому, що на сьогодні підприємство працює, на сьогодні підприємство сплачує заробітну плату. Для Ірклієва і для найближчих сіл це не маленька заробітна плата”.
Колектив риборозплідника до нового директора придивляється, та все одне вимагає призначити свого. Прямо в залі вирішують: ні своїм, ні чужим. На тиждень тут залишають за головного заступника директора. Водночас у Києві оголосять новий конкурс на керівну посаду. І в Держрибагентстві пропонують народному кандидату Сергію Піддубному взяти в ньому участь.