Боєць батальйону “Азов” розказав гімназистам про фронтові будні

20 Вересня 2014 11:00
facebook.com

facebook.com

Учні Черкаської гімназії №9 зустрілися із бійцем батальйону “Азов” Олегом Петренком. Він розповів про свій батальйон, його бійців, про субординацію у підрозділі, враження від першого бою, про особливості нинішнього військового протистояння та як “Азов” відстояв Маріуполь. Хлопці й дівчата цікавилися подробицями життя на передовій, бажали миру і повернення бійців із фронту живими. Передали гімназисти батальйону “Азов” ікону, яка оберігатиме добровольців у складних бойових умовах, повідомляють на офіційній сторінці навчального закладу у фейсбуці.

– У школах потрібно відроджувати військово-патріотичне виховання, але застосовувати вже нові механізми, – зазначає Олег Петренко. – Молодь потрібно готувати до таких подій, які відбуваються нині, навчати ще з шкільних років. Адже Україна зможе протистояти ворогу лише, коли весь народ зможе піднятися захищати Батьківщину, коли на ворога на кожному кроці чекатиме небезпека. А для цього треба навчити всіх тактичним знанням ведення бою, елементам партизанської війни, навичкам володіння зброєю, бойовій підготовці. Навіть такі знання, як правильно вирити окоп, можуть стати у нагоді. Бути готовим – це мати всю необхідну інформацію. Також раджу хлопцям займатися спортом чи фізичною підготовкою.

Серед правильних прикладів підготовки народу Олег Петренко навів Швейцарію, де кожен житель регулярно проходить військову підготовку, має вдома комплект форми, зброю, і готовий у будь-який момент виступити на захист своєї країни.

“Ця зустріч дуже цікава і повчальна, – ділиться враженнями учень 11 кадетського класу Ян Чернявський. – Я захоплююся такими людьми, як Олег Петренко. Завдяки розмові з ним зрозумів, що потрібно фізично готуватися. І в разі необхідності буду захищати Україну”.

“Такі форми роботи із учнями, як екскурсії до військової частини, зустрічі із бійцями, дуже корисні для військово-патріотичного виховання молоді, – говорить директор гімназії Ірина Топчій. – Спілкування із учасником бойових дій, який фізично, морально, психологічно пропустив через себе ті події, ефективно впливає на учнів, майбутніх захисників держави”.