Громадський порядок на дільницях Черкаської області забезпечуватимуть понад 1,5 тис. правоохоронців

24 Жовтня 2014 10:27

collage_photocat_1Про організацію охорони громадського порядку співробітниками міліції на виборчих дільницях під час голосування 26 жовтня та в післявиборчий час розповів начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар.

За його словами, на охорону громадського порядку в області задіяно понад півтори тисячі працівників міліції та 1500 членів громадських формувань. До повноважень міліціонера входить охорона бюлетенів, спостереження за порядком на дільницях, супроводження членів комісії до ОВК. Там він перебуває поряд із комісією, доки вся виборча документація не буде прийнята ОВК.

Із особовим складом апарату УМВС проведено спеціальний інструктаж. Кожен співробітник, який заступав на несення служби, отримав методичні рекомендації із чітким роз’ясненням як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації.

Пустовар зазначив, що створено резерв із числа спеціальних підрозділів міліції, які залучатимуться в разі виникнення масових порушень громадського порядку, спроб захоплення дільниць тощо.