На Кам’янщині рятувальники ліквідували “теракт” у лікарні (фото, відео)

24 Жовтня 2014 16:19

Широкомасштабні командно-штабні навчання з відпрацюванням ліквідації надзвичайної ситуації відбулись у місті Кам’янка.

Згідно легенди, надзвичайна ситуація у центральній районній лікарні виникла внаслідок терористичного акту, що призвів до значних руйнувань, а також людських жертв.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

“Рятувальники у своїй роботі використовують цілий арсенал різноманітних пристроїв та обладнання. Згідно легенди навчань, під завалами лікарні перебувають потерпілі, тож  для деблокування їх з-під руїн будівлі будемо застосовувати бензоріз для різання будівельних конструкцій, а також пневморятувальні подушки, які служать для підйому ваги близько 18 тонн”, – прокоментував алгорим дій рятувальників начальник Кам’янської державної пожежно-рятувальної частини Михайло Туренко.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Після огляду сил та засобів рятувальної служби району учасники навчань вирушили до центральної районної лікарні, де згідно тактичного задуму стався теракт.

Для реагування на подію оперативно прибули 3 одиниці спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 15 рятувальників, серед них і мобільно-оперативна група. Поруч із вогнеборцями працюють правоохоронці, представники газової служби, водоканалу, райавтодору.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Відповідно до розробленого алгоритму дій, основні дії рятувальників та медиків в першу чергу були спрямовані на евакуацію та укриття у безпечних місцях хворих та персоналу, а також оповіщення органів управління та сил цивільного захисту про ситуацію, що склалася.

“За результатами навчань можна стверджувати, що рятувальна служба Кам’янського району готова виконувати завдання за призначенням”, – підсумував начальник Управління ДСНС у Черкаській області Віктор Гвоздь.