Як перейти на зимовий час без шкоди для себе

25 Жовтня 2014 10:07

timeДвічі на рік стрілки годинника переводяться на годину. В останню неділю березня — на годину вперед. В останню неділю жовтня — на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного.

У цю ніч з суботи на неділю, з 25 на 26 жовтня годинникова стрілка переводиться на годину назад — країна переходить на зимовий час. Перехід на зимовий час в останню неділю жовтня здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року.

Для того, щоб ваш організм безболісно сприйняв цю давню традицію, започатковану Бенджаміном Франкліном, необхідно трішки себе підготувати.

Ось кілька порад:

1) Перець на сніданок
Швидко підлаштувати ритм організму під ритм життя можна за допомогою сніданку, в який входитиме гострий червоний перець. Він містить речовину капсаїцин, яка активує вироблення гормонів бадьорості і взагалі розганяє кров. Протипоказаний цей лікувальний метод хворим з виразковою хворобою шлунку, печінковими проблемами і гіпертонією (гострий перець підвищує тиск).

2)Умикайте після пробудження веселу музику
Вона повинна бути заводною. Наприклад, підійде якийсь забійний рок-н-рол. Збираючись, знайдіть хвилинку, щоб потанцювати перед дзеркалом, це послужить легкою зарядкою, розворушить вас і додасть гарного настрою на півдня.

3)Приймайте адаптогени
У арсеналі лікарів є група ліків, які спеціально допомагають пристосуватися до нових умов існування, якими б вони не були. Ефективні вони і при десинхронозі (часовому стресі). До них належать настоянки кореня женьшеню, елеутерококу, лимонника, левзеї і радіоли. Адаптогени продаються в аптеці без рецепту, приймаються в середньому по 20 крапель 3 рази на день (але не на ніч) за 30—40 хвилин до прийому їжі. Курс прийому складає декілька тижнів.

4)Займіться вітамінотерапією
Якщо у вашому організмі є нестача вітамінів або якихось мінералів, то це здатне посилити десинхроноз. Тому краще для профілактики пропити місячним курсом один з полівітамінних препаратів (типу 12 вітамінів + 12 мінералів). Окрім боротьби з десинхронозом, це допоможе імунітету протистояти сезонним інфекціям.

5)Банани на вечерю
Позбавитися пригніченого настрою вечорами можна за допомогою бананів і фініків. Вони містять серотонін – речовину, яку називають одним з гормонів щастя. Для нормалізації його рівня в крові досить з’їсти 2 банани або жменю фініків.

За матеріалами lovi-moment.com.ua