Тулуба розшукує Інтерпол

31 Березня 2014 19:15
telegraf.com.ua

telegraf.com.ua

Екс-губернатора Черкаської області Сергія Тулуба оголосили в міжнародний розшук.

Про це, як пише Українська правда з посиланням на Прочерк, повідомив тимчасово в. о. начальника управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС в Черкаській області підполковник міліції Сергій Денисенко.

За словами представника міліції, Тулуб, напевно, знаходиться за кордоном, бо востаннє його поміченими під час перельоту з донецького аеропорту до Стамбулу.
Денисенко розповів, що з Донецька Тулуб вилетів 23 лютого. В Україну він не повертався.

“Згідно з інформацією прикордонної служби, до цього часу він не перетинав державний кордон України. Його оголошено у міжнародний розшук. Нині ним займається Інтерпол”, – повідомив він.

Як відомо, під час січневих протестів у Черкасах однією з вимог мітингувальників була саме відставка Тулуба. Вони взяли штурмом будівлю облдержадміністрації, яку потім міліція відбила назад, затримавши кількох активістів. Пізніше невідомі особи влаштували провокацію, зробивши спробу нового штурму, яка завершилася побиттям протестувальників та “автомайданівців” силовиками.

У лютому, з загостренням протестів в Україні, Тулуб написав заяву про відставку. 25 лютого його оголосили у розшук через розтрату державних коштів.