Командира добровольчого підрозділу “Фрайкор” поховали у Холодному Яру, як він і заповідав

30 Березня 2022 19:34

Сьогодні на Черкащині попрощалися із героєм та захисником України, харків’янином Георгієм Тарасенком, який віддав життя за Україну та її майбутнє і заповів поховати себе у Холодному Яру. Про це інформують у соцмережі.

facebook.com/serhiy.zhadan

У Суботові на Чигиринщині в Іллінській церкві відбулась церемонія прощання з відспівуванням. Георгія поховали в Холодному Яру на плато біля Мотриного Монастиря, біля пам’ятника загиблим воїнам 93 ОМБр “Холодний Яр”.

25-річний Георгій Тарасенко – командир Добровольчого підрозділу “Фрайкор”. У 2014 році вперше відправився на фронт. З початку повномасштабного вторгнення “Фрайкор” під його командуванням обороняв місто Харків.

Загинув в Бою під Харковом, під час зачистки від російських окупантів села Мала Рогань.

Активний учасник громадсько політичного життя в місті Харків. В патріотичному русі міста з 2011 року.
Один з засновників ветеранських маршів до 14 жовтня та 24 серпня в місті Харкові.

“Загинув наш друг. Командир підрозділу, який ми підтримували навіть не останній місяць – останні пару років. Жора в бою завжди йшов попереду. Це дивувало. Й викликало повагу. Після 24.02 я кілька разів писав про операції, в яких брав участь Фрайкор, яким командував Жора. Школу на Шевченка брали вони. Москальню по лісопарку виловлювали вони. Рогань, де Жора й поліг, від окупантів теж зачистили великою мірою і вони теж. Не знаю, можливо для ворогів це успіх. Для нас це додатковий стимул битися за свою землю. Фрайкор втратив командира, проте не втратив мотивації. Більше того – зараз почнеться помста. Не заздрю росіянам, які стоять під Харковом. Особливо знаючи, чим для них закінчились учорашні бої на Рогані. А ви, друзі, пом’яніть Жору – це реальний герой цієї війни. В Харкові обов’язково буде вулиця його імені. Дякую тобі, друже. Це було честю – стояти з тобою поруч. Лети велико”, – написав такі слова про Георгія відомий український митець Сергій Жадан у своєму фейсбуку.