Як працюють медичні заклади в Черкасах?

29 Березня 2022 12:00

Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Всеволод Кульчиковський розповів про те, як функціонують лікувальні заклади в умовах воєнного стану.

Із урахуванням нинішньої ситуації пацієнтів, які приїхали в Черкас із інших міст, приймають без електронних направлень та декларацій.

«У місті нині працюють майже 750 лікарів та 1400 медичних сестер. У лікувальних закладах сформовані лікарсько-сестринські бригади, в тому числі й у центрах Первинної медико-санітарної допомоги для можливого підсилення стаціонарних лікувальних закладів. Сформований резерв медикаментів, перев’язувальних матеріалів, продуктів харчування, питної води, є достатні запаси дизельного палива для роботи генераторів на випадок відключення електроенергії, – говорить посадовець. – Працюємо над забезпеченням можливості використання закладами наявних у них засобів для постачання питної води. Продовжується створення резервів для безперебійної роботи медичних закладів міста в особливий період».

За його словами, свою дію продовжує і міська програма надання медичних послуг жителям міста Черкаси понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Вона, передбачає, забезпечення технічними засобами людей із інвалідністю, та пільговими медикаментами.