На Корсунщині попрощалися із захисником Сергієм Гондюком

30 Березня 2022 12:00

29 березня Корсунь-Шевченківський в сльозах і на колінах провів в останню земну путь свого вірного сина, відданого захисника України Сергія Гондюка, повідомляє “Надросся”.

Цього дня в жалобі було усе місто – останній уклін Герою віддавали тисячі корсунців. Від болю втрати молодого, повного сил хлопця, прекрасної людини, щирого товариша, патріота України краялося серце та плакала душа.

Сергій Гондюк народився 21 березня 1990 року у селі Матусів Шполянського району, а з 1997 року жив у Корсуні, вчився у ЗОШ №1. «Щирий, завжди усміхнений, відповідальний – наш Сергійко. Скільки шкільних справ було вирішено завдяки йому. Ніколи не стояв осторонь, і на війну пішов, бо не міг бути осторонь, не міг ховатися», — розповів учитель Дмитро Антонов.

Головний сержант Сергій Гондюк служив у механізованій роті механізованого батальйону окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького. 25 березня 2022 року він загинув у бою, боронячи нашу неньку Україну від загарбницької російської орди.

У день поховання захисника-корсунця на мітингу пам’яті біля Спасо-Преображенського храму Сергія Гондюка вшанували як справжнього Героя незалежної України.

Поховальну панахиду за Сергієм Гондюком відслужив настоятель Спасо-Преображенського храму отець Ростислав Било та священники Православної Церкви України. Разом з ними увесь Корсунь уклінно подякував нашому загиблому захиснику за збережені життя тисяч українців.

Поховали Сергія Ігоровича Гондюка на Центральному кладовищі у Корсуні-Шевченківському.
Вічна шана та світла пам’ять загиблому Герою!