На благодійній виставі Небесній Сотні зібрали 9 тисяч гривень

2 Квітня 2014 12:15
procherk.info

procherk.info

Увечері 31 березня, актори Черкаського обласного музично-драматичного театру зіграли благодійну виставу “Дума про братів неазовських”. Виручені від продажу квитків кошти, а це 9 тисяч гривень, підуть на адресну допомогу чотирьом родинам героїв Небесної Сотні з Черкащини.

Зала була повна вщерть. Виставу переглянуло 400 глядачів. Кілька навіть пробилися на балкон, де досі не завершено ремонт. Квитки на виставу коштували як звичайно – від 20 до 30 гривень.

Вистава була напрочуд емоційна. Глядачі не стримували сльози. А після того, як закрилася завіса, акторів кілька разів викликали на сцену. Черкащани аплодували стоячи, доки куліси не відкрилися і актори знову не вийшли на поклон.

“Зізнаюся, я вперше в театрі витер двічі сльозу. Перший раз, коли герої почали групуватися у живий ланцюг попідруки і разом ніби захищатися, а вдруге – коли вони після цього всі полягли. Дуже нагадали мені події на Майдані. Виставу бачив удруге, але після останніх подій в країні, сприймаю її уже зовсім по-іншому – більш близько та емоційно, – розповів “Дзвону” громадський діяч Сергій Слинько. – Після вистави спілкувався з глядачами. Глядачі не всі однаково її сприйняли. Оскільки там тексту мало, а суть криється у символах. Однак ніхто не лишився байдужим. Свідчення – цьому довгі аплодисменти. Під час аплодисментів один глядач гучно тричі вигукнув: «Слава Україні!» і весь зал тричі гучно відповів: “Героям слава!”.

Директор театру Володимир Осіпов зазначив, що після вчорашньої вистави не виключена можливість іще кількох благодійних акцій на патрітичну тему.

“Актори дуже прониклися реакцією глядачів. Також виставою можна зробити більше для патріотизму, ніж мітингами”, – висловив упевненість Володимир Олексійович.

Джерело: Прочерк