Томенко пропонує профінансувати Перший національний, щоб президентські дебати вели українські журналісти

10 Квітня 2014 18:34

imagesНародний депутат Микола Томенко запропонував на Першому національному каналі купити години, які віддані програмі “Шустер live”,  щоб дебати кандидатів у президенти вели авторитетні українські журналісти.
Про це парламентар заявив сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді.
“Чесно кажучи, я стривожений ситуацією, що влада міняється, а довіра до українських журналістів не повертається. Як я розумію, нікому з українських журналістів і нова влада не довіряє вести дебати кандидатів у президенти, оскільки свого часу був підписаний унікальний контракт між Першим національним і “Студією Савіка Шустера”, згідно з яким кожна година трансляції ток-шоу «Шустер live» коштує 15 тисяч гривень», – зазначив Томенко.
Він висловив готовність своїм фондом “Рідна країна” заплатити за кожну годину ефіру по 20 тисяч гривень для того, щоб президентські дебати вели ті українські журналісти, які мають ім’я, авторитет і представляють українську журналістику. Скажімо, Ганна Безулик, Ольга Герасим’юк, Вахтанг Кіпіані, Святослав Цеголко та багато інших.
“До другого туру виборів такий підхід дав би можливість, на мою думку, змінити ставлення до української журналістики, уникнути перетворення президентської виборчої кампанії в шоу, а натомість зробити ці дебати у форматі серйозної розмови про стратегію розвитку української держави, яка знаходиться зараз у непростій ситуації”, – зазначив політик.
На  думку Томенка, для дебатів між двома основними кандидатами у другому турі президентських виборів, які буде дивиться, як мінімум, половина населення України, очевидно, ведучого треба визначити шляхом обговорення, і вибрати ту людину, яку не Національна телекомпанія чи Уряд призначить, а яку визначить медіаспільнота і яка буде погоджена обома кандидатами в президенти.
“За будь-яких обставин, мене непокоїть ситуація, що влада міняється, а повага до української журналістики не повертається. Тому я готовий допомогти її повернути, залучивши на Перший національний канал знаних, авторитетних вітчизняних журналістів”, – підсумував народний депутат.