На вихідних у Холодному Яру вшановуватимуть борців за волю

11 Квітня 2014 08:38

image001На 12-13 квітня на Чигиринщині запланована низка заходів, пов’язаних із пошануванням борців за волю України різних епох. Гостей прийматимуть Суботів, Матвіївка, Мельники та хутір Буда.

12 квітня вшанування розпочнуться в Суботові під Чигирином. Тут в Іллінській церкві пройде заупокійна панахида за загиблими за волю України, а потім заходи перемістяться до Матвіївки, де коло пам`ятника гайдамакам Холодного Яру відбудеться меморіальний мітинг. Після обіду запланований похід на Вовчий шпиль, тут у 1919 – 1920-х роках таборувалися козаки товариства “Вовчий шпиль” та полку гайдамаків Холодного Яру.

13 квітня події розгортатимуться у Мельниках, на Гайдамацькому ставі й хуторі Буда. У Мельниках буде мітинг, в ході якого, зокрема, мають намір виступити кандидати в Президенти України Юлія Тимошенко, Олег Тягнибок і Василь Куйбіда. На Гайдамацькому ставі учасники дійства  присягнуть на вірність Україні. А потім на хуторі Буда відбудеться відкриття пам’ятного хреста Небесній сотні.

Паралельно з урочистостями проходитиме Мистецького фестиваль козацької слави “Холодний Яр-2014”, на якому виступатимуть українські гурти “Рутенія”, “Вертеп”, “Телері” та інші, бандуристи й барди.