У черкаському виші створили музей космонавтики

12 Квітня 2014 19:46
novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

Перший і єдиний на Черкащині музей космонавтики з’явився в Черкасах. Його відкрили на базі Східноєвропейського університету.

Засновник музею – заступник ректора із зовнішніх зв’язків вишу Геннадій  Кузмічов. “Новій Добі” він розповів, що раніше на підприємствах Черкащини виготовляли прилади для аерокосмічної галузі. Техніка, виготовлена в Каневі, Смілі, Черкасах працювала на космічних кораблях радянського зразка.

novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

“За довгі роки співпраці з Зоряним містечком в мене назбиралося величезна кількість нагород, фотографій, речей, унікальних книжок з автографами людей, імена яких увійшли в історію світової космонавтики. В якийсь момент я зрозумів, що все це не може належати лише одній людині й вирішив поділитися. Спочатку це були виставки. Вперше виставку відкрили в Краєзнавчому музеї. Вона тривала три місяці. Потім в управлінні СБУ, потім в управлінні ДАІ, а потім – у готелі “Росава”. Зрештою, спільно з керівництвом університету ми вирішили, що ця унікальна виставка сама повинна стати музеєм”, – сказав Геннадій Кузьмічов.