Під Черкаською міськрадою вимагають підвищення тарифів

16 Квітня 2014 10:07
procherk.info

procherk.info

Майже 250 представників підприємств-перевізників Черкас прийшли сьогодні вранці до будівлі міської ради з вимогою негайного підняття цін.

У виступах звучала думка, що в найближчі дні міський транспорт у Черкасах може зупинитися – не через страйк, а через те, що продавці нафтопродуктів більше не відпускатимуть пальне у борг, повідомляє “Прочерк”.
“Вартість пального у витратах підприємств становить 50%. Якщо кілька тижнів тому актуальною вартістю перевезень було 3,50 грн, то зараз навіть ця ціна – занизька, – пояснює начальник експлуатації підприємства “Чарз-авто” Зоя Клименко. – Ми працюємо у збиток. Щодня підприємство втрачає 2 тис. грн. Нафтотрейдери вимагають передоплату”.
До учасників мітингу звернувся в. о. міського голови Черкас Віктор Білоусов, який пообіцяв, що питання підвищення тарифів буде розглянуто сьогодні на засіданні міськвиконкому. Водночас він вчергове висловив сумнів щодо обґрунтованості ціни на перевезення у 4 грн, якої вимагають перевізники. Він сказав, що в більшості міст України на цей день вартість перевезення менше 2,5 грн.
За словами Білоусова, максимальна довжина маршруту становить 11 кілометрів. У Києві вартість проїзду на маршруті до 30 км нині становить 3 гривні.
Зауважимо, що ціни на проїзд у Черкасах востаннє підвищувалися у 2011 році.