В Умані знають, як побороти “зелених чоловічків”

16 Квітня 2014 10:53
vch-uman.in.ua

vch-uman.in.ua

Сепаратистські провокації дісталися вже і до Черкащини. На днях у Монастирищі невідомі молодики намагалися звалити пам’ятник Шевченку та встановити російський триколор. Схожий інцидент кілька тижнів тому стався і в Смілі. Там невідомий у камуфляжі з повними кишенями російських документів пробував зірвати державний прапор з пам’ятника Шевченку.

В Умані розробили план дій, що робити у випадках провокацій та появи “зелених чоловічків” на вулицях міста.

“Є компетентні органи, які контролюють ситуацію в місті. І тому ймовірність повторення сценарію, який зараз відбувається в Донецьку, дуже мала. У Самооборони сил більше, ніж достатньо, і тримаємо ситуацію під своїм пильним поглядом. Ми навіть володіємо резервами, щоб допомогти братам на сході, – розповідає голвоа уманської Самооборони Володимир Ярошенко. – У тому, що сталося у Донецьку, винна міліція, яка зрадила народ. У нас такого просто бути не може. Ми виключаємо зраду. В нас є бойовий дух, а це найголовніше. Якщо раптом якась критична ситуація виникне в місті, ми готові з нею боротися. В нас є розроблений план дій на такий випадок засекречений, але як буде потрібно, то уманчани, хлопці, будуть проінформовані про нього. Тож будемо боротися за свободу нашого міста разом”.
Військовий комісар Уманського ОМВК полковник Петро Юрчак у випадку втрати зв’язку радить уманчанам зберігати спокій та йти до військкомату.
Наш військовий комісаріат працює цілодобово, хлопці постійно перебувають на посту, – розповідає Юрчак. – Тож у випадку втрати зв’язку чоловікам потрібно йти до нас. І вже на місті будемо працювати над планом дій разом”.