Кандидатам у Президенти заборонили роздавати календарики й ручки

17 Квітня 2014 11:04
oporadp.org

oporadp.org

За дарування виборцям календариків і ручок кандидати в Президенти України ризикують “заробити” не плюс до рейтинга, а адміністративну, а то й кримінальну відповідальність.

Про це застерігає ГМ “Опора” в Черкаській області.

Так, особивістю агітації цієї виборчої кампанії, на відміну від парламентської є заборона розповсюджувати будь-які товари, що містять текстові чи візуальні позначення партії, адже згідно із законом “Про вибори Президента України” подібні дії вважатимуть підкупом виборців. Нагадаємо, що кандидати у нардепи у 2012 році мали можливість надавати виборцям марковані вартійною символікою товари, якщо їхня вартість не перевищувала три відсотки від розміру мінімальної зарплатні.
Згідно з частиною 6 статті 64 Закону України “Про вибори Президента України” забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Усе згадане в супроводі закликів або пропозицій голосувати чи не голосувати за певного кандидата на пост Президента України або просто згадуванням його імені, вважається підкупом виборців.