Черкащани не хочуть “любих друзів” на посадах

22 Квітня 2014 10:12

418C4A58-83F5-40C3-A690-7BFEC29DC10B_w640_r1_sУ Черкаській обласній адміністрації – кадрові нововведення. Всім керівникам департаментів та управлінь облдержадміністрації запропонували написати заяви на звільнення. Невдовзі вони зможуть знову-таки подати свої кандидатури на керівні посади. Однак призначати їх чи ні – спершу вирішуватиме обласна Народна рада. Такий механізм затвердження кандидатур уже випробували під час обрання голів районних адміністрацій, йдеться у матеріалі “Радіо свобода”.

Водночас у Черкаському люстраційному комітеті переконані, що призначення мають відбуватися лише на конкурсній основі із прозорою процедурою. Тобто, коли кандидатів на посади затверджує фахова конкурсна комісія, а через публікації у ЗМІ громадськість дізнається детальну інформацію про самих претендентів, зазначає у коментарі Радіо Свобода секретар люстраційного комітету Вікторія Феофілова.
“Практика затвердження кандидатур радами, якими б вони не були – народними, не народними, зборами спортивного активу, молодіжного активу, усіляких різних спілок, організацій – це все може мати місце, звичайно. І це може бути додатковим плюсом для кандидата, що його рекомендує певне об’єднання. Але ми проти того, щоб ради, будь-які, затверджували будь-які кандидатури”, – каже вона.

Допоки в облдержадміністрації не оголосили про призначення на конкурсній основі начальників та заступників управлінь, очільника обласного управління сім’ї, молоді та спорту намагалися обрати на публічних слуханнях. Для цього навіть організовували кілька “народних рад”, розповідає директор обласного Молодіжного ресурсного центру Віктор Велівченко.
“У нас відбулася і спортивна рада, і молодіжна рада. Але попри підтримку, бажаний для неї кандидат із колишніх «любих друзів» не зміг набрати більшість голосів на жодній з рад. На молодіжній раді ми побачили організації, про які нічого не чули. Хоча ресурсний центр безпосередньо працює із молодіжними громадськими організаціями. Також дуже дивно, коли збирається актив черкаського КВН і вирішує, хто буде начальником управління сім’ї молоді та спорту”, – зазначає Велівченко.