Вибори до Черкаської міськради: депутатів висунули УДАР, “вільні демократи”, “Батьківщина” й “Солідарність”

26 Квітня 2014 12:04
www.rada.cherkassy.ua

www.rada.cherkassy.ua

Упродовж 25 квітня в Черкасах відбулася низка конференцій міських осередків політичних сил, на яких делегати схвалювати списки кандидатів у депутати до Черкаської міськради.

Зокрема, своїх висуванців-“списочників” схвалила партії Петра Порошенка “Солідарність”. Як передає “Прочерк”, до першої п’ятірки списку потрапили президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук, відомий на Черкащині політичний експерт Юрій Сас, нинішній депутат міськради Марина Волошенко, президент благодійного фонду «Наддніпрянський фонд» Анна Харченко та громадський діяч Микола Макуха. Загалом у списку 29 персоналій. Мажоритарну частину списку в “Солідарності” обіцяють презентувати наступного тижня.

Як з’ясувалося, “порошенківці” мають домовленість із Партією вільних демократів стосовно висунення кандидатів у мажоритарних округах. Політичні сили будуть їх узгоджувати і підтримувати. Тому “вільні демократи” презентували мажоритрану частину списку своїх кандидатів у кількості 21 особи, а не 30, як це мало би бути.

У першій п’ятірці партії  “УДАР” – міської організації партії  Андрій Кондратенко; кандидат психологічних наук, доцент ЧНУ ім. Б. Хмельницького Інна Кукуленко-Лук’янець; директор ТЦ «Епіцентр» Армен Акопян; голова Федерації футболу Черкас Юрій Гончаров; голова наглядової ради Черкаського обласного благодійного фонду благодійних ініціатив «Наш обов’язок» Дмитро Личко. Усього до списку кандидатів у міськраду від УДАРу увійшло 30 осіб.

У команді черкаської “Батьківщини” серед списочників і мажоритарників – різношерстна публіка. Як інформує видання “Про Головне”, серед кандидатів у депутати — партійці і знані громадські діячі, вчителі, спортсмени, викладачі, журналісти: відомий археолог Михайло Сиволап, науковець Сергій Шамара, громадський діяч Михайло Вакуленко, журналісти Володимир Лимаренко-Полянський, Михайло Малінін, Тетяна Воронцова, активісти Майдану, діяючі депутати міської ради.