Стало відомо, кого призначають новими керівниками департаментів ОДА

28 Квітня 2014 14:46
dyvys.info

dyvys.info

В області тривають кадрові зміни. Уже призначено 8 нових керівників райдержадміністрацій – Городищенської, Драбівської, Звенигородської, Катеринопільської, Корсунь-Шевченківської, Лисянської, Маньківської та Черкаської. Решта перебувають на погодженні в центральних органах влади. Останні дві кандидатури (керівників Монастирищенського і Золотоніського районів) були запропоновані КМУ після п’ятничного обговорення в обласній народній раді. Також відбуваються призначення нових керівників департаментів і управлінь ОДА.

Про це повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, передає “Прочерк”.

Як зазначив Ткаченко, осіб, які могли б зайняти посади нових керівників, підбирають його заступники. Після цього кандидатура обговорюється з головою ОДА, а відтак потрапляє на розгляд Народної ради.

Наразі формується склад Громадської ради, яка надалі виконуватиме ці функції, адже частина членів Народної ради вже ввійшли до владних структур, а отже їхні рішення, на думку Ткаченка, можуть сприйматися громадськістю як не зовсім об’єктивні.

На сьогодні Народна рада підтвердила кандидатури: на посаду начальника департаменту освіти та науки – Валерія Данилевського, управління комунального будівництва – Олександра Турчиняка, управління у справах сім’ї, молоді та спорту – Максима Зеленського (його заступник – Катерини Коваленко).

Директором департаменту економіки має стати Петро Чернявський, начальником управління промисловості та розвитку інфраструктури – Юрій Панченко, управління юстиції – Руслан Дмитренко, управління інформаційної політики та зв’язків зі ЗМІ – Олена Петрова.

Обов’язки директора департаменту охорони здоров’я виконує Олег Найден, начальником управління містобудування та архітектури залишається Василь Дмитренко. Обов’язки директора департаменту фінансів виконує Наталія Кравченко.

З начальником управління культури визначається рада митців Черкащини. Департамент з суспільно-політичних питань та регіональної політики ввійде до структури управління інформаційної політики.