У Черкаському театрі 450-річчя Шекспіра святкуватимуть “Дванадцятою ніччю”

28 Квітня 2014 15:36
zn.ua

zn.ua

7 травня у Черкаському академічному обласному музично-драматичному театрі пройде вистава “Дванадцята ніч або Що завгодно”, присвятивши її дню народження Вільяма Шекспіра.

“У цьому році все прогресивне людство святкує 450 років Шекспіру. Дати народження точної Шекспіра ніхто не знає,  26 квітня за Юліанським календарем його було хрещено, тому ми формально прив’язуємось до дати по сучасному Григоріанському календарю – 7 травня,- каже в.о. художнього керівника театру Сергій Проскурня. – На превеликий жаль, не зможе приїхати ні перекладач Юрій Андрухович, бо має турне в Польщі з групою “Карбідо”, ні Андрій Крітенко – режисер-постановник. Але вистава наша жива”.

Проскурня обіцяє деякі зміни в акторському складі вистави. Андрія Жилу, який нині працює в Миколаївському російському театрі, а у “Дванадцятій ночі” виконував кілька ролей (блазня, капітана корабля, священика), замінить молода актриса Катерина Шакалова. Вона гратиме всі ці ролі.

“У нас відбувся вже один показ із Катериною і з’ясувалося, що це може бути її бенефісна вистава. Це говорить про те, що ця вистава позбавлена консерватизму, вона жива, енергійна, імпровізаційна. Основна її характеристика – це вистава-гра, вистава яскравих акторських можливостей”, – зауважив Проскурня.