Кожен виборець зможе перевірити себе в електронній базі даних Державного реєстру виборців

30 Квітня 2014 10:27
oda.ck.ua

oda.ck.ua

На сайті Центральної виборчої комісії створено розділ «Державний реєстр виборців», де кожен виборець може перевірити себе в базі даних, заповнивши відповідну форму в “Особистому кабінеті виборців”.

У Черкаській області питаннями ведення Державного реєстру виборців (далі – Реєстр) займаються 27 відділів.

Реєстр ведеться в електронній формі з єдиною централізованою базою даних, яка містить персональні дані усіх виборців України.

На сьогодні проводиться прийом заяв виборців щодо внесення змін до Державного реєстру виборців.

Зміни до уточненого списку виборців на звичайній виборчій дільниці вносяться на підставі:

1) рішення суду, прийнятого у порядку та у строки, визначені Кодексом адміністративного судочинства України (не пізніш як за 5 днів до дня голосування заява подається виборцем до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців або до відповідної дільничної виборчої комісії для негайного направлення до такого органу);

2) повідомлення органу ведення Державного реєстру виборців щодо усунення кратного включення виборця у списку виборців на цій виборчій дільниці.

У день голосування зміни до уточненого списку виборців не вносяться.

Також кожен виборець має право на тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси відповідно до законів України «Про Державний реєстр виборців» та «Про вибори Президента України».

Робота органів Державного реєстру виборців проводиться відповідно до визначених строків календарного плану та перебуває на постійному контролі в обласній державній адміністрації. На сьогодні кількість виборців у межах області становить 1 041 253 особи.