“ЗМІ Курченка” активно пропагують федералізм та відбілюють Росію, – Томенко

30 Квітня 2014 13:01

 

viina-320x180Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернув увагу на те, що постійно у газетах “Комсомольская правда в Украине”, “Аргументы и факты в Украине” з’являються статті, передруковані з “Russia Today” (одного із пропагандистських рупорів путінської концепції “русского мира”). Чи публікації керівників “Українського вибору” Медведчука, які “науково” і переконливо доводять, що Україну можна реалізувати, лише виконавши так званий “план Путіна” – запровадити федералізм, створити двопалатний парламент і провести вибори Президента у Верховній Раді.

“Найцікавіше, що сьогодні від ідеї федералізму, розуміючи, що це легалізація агресії Росії по відношенню до України, відмовилися навіть Партія регіонів. Натомість залишається два прихильники цієї доктрини – “Український вибір” Медведчука і Комуністична партія, які продовжують представляти інтереси путінського плану розвалу України”, – зауважує політик.

Микола Томенко як Голова профільного парламентського Комітету інформує Держкомтелерадіо, що низка газет, які перереєструвалися як українські видання (“КП в Украине”, “АиФ в Украине”), фактично, за змістом сьогодні є проросійськими мас-медіа, що пропагують російську доктрину розвалу України і друкують тих політиків, що озвучують постулати цієї доктрини.

Томенко також ставить риторичне питання до нинішньої влади: чому вона активно таврує ганьбою федералістів з Партії регіонів, але водночас зовсім забула про федералістів  Медведчука?