2 мільйони гривень збирають на батальйон оборони Черкащини

7 Травня 2014 11:00

89a245d240acde19e8f28e2d12ee2e7fУ Черкасах почалось формування батальйону територіальної оборони. Для цієї структури необхідно 4 мільйони гривень.Половину коштів дасть обласний бюджет, решту мають намір зібрати з пожертв небайдужих черкащан.

Так, для збору коштів у військоматі відкрили спецрахунок. За словами військового комісару області полковника Євгенія Курбета, у комісаріаті проходить відбір охочих служити у батальйоні. Від Міністерства оборони військомат отримав  зброю, боєприпаси, засоби зв’язку та техніку. Залишається потреба у бронежилетах, шоломах, спальних мішках та забезпеченні харчування.

“За попередніми підрахунками, на ці потреби необхідно близько 4 мільйонів гривень. Половину від потреби буде виділено з обласного бюджету, решту просимо допомогти небайдужих черкащан”, – зазначає  Курбет.

За його словами, до батальйону буде прийнято 400 осіб. Керуватиме батальйоном командир, який підпорядковуватиметься голові ОДА – начальнику зони територіальної оборони. Місце дислокації батальйону наразі визначається.

Новоутворена структура посилюватиме охорону області, об’єктів державного та стратегічного значення,  вестиме  боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами, за необхідності підтримуватиме режим військового стану.

Реквізити Черкаського Обласного військового комісаріату
р/рахунок       31 25 130 110 2595
ЄДРПОУ        07735288
МФО              854018
Банк                ГУДКСУ у Черкаській області
Призначення платежу: благодійні внески на підтримку ЗСУ