Третя революція в Україні відбудеться тоді, коли вирішить народ, а не політики, – нардеп

8 Травня 2014 11:33
unian.ua

unian.ua

Під час перебування у Вінниці, відповідаючи на запитання журналістів, як він ставиться до того, що є кандидати у президенти, які говорять про те, що якщо вони не переможуть, то організують третю революцію в Україні, народний депутат Микола Томенко відповів, що, на жаль, багато політиків живуть у власному світі і досі  вірять, що в Україні революції організовуються політиками.

«Можу вам сказати як людина, яка прийшла у політику з науки, що неупереджений аналіз суспільно-політичної ситуації та перебігу як Помаранчевої революції, так і Євромайдану (так званої Революції гідності), чітко підтверджує, що і в першому, і в другому випадку ініціаторами і рушійною силою революції було українське суспільство», – зазначив Томенко.

Що стосується політиків, то, за його словами, вони, звісна річ, намагаються скористатися з результатів як однієї, так і іншої революції. «Але ще раз хочу наголосити, що не знаю жодного прикладу революцій в Україні, які би організовувалися політиками. Думаю, що теоретично в Україні можлива і третя революція. Але вона відбудеться рівно тоді, коли українське суспільство вирішить відреагувати на ті чи інші дії влади», – зазначив парламентар.

Тому він заспокоїв кандидатів у президенти і сказав, що вони можуть сконцентруватися на інших проблемах, бо в Україні революції робить народ, а не політики.