Уперше матч із Черкас за участю футбольних клубів Донбасу покажуть за кордоном

11 Травня 2014 09:20
sportanalytic.com

sportanalytic.com

Сьогоднішній матч 29-го туру української  Прем’єр-ліги між луганської “Зорею” і донецьким “Шахтарем” на Центральному стадіоні в Черкасах закордонні телевізійники вирішили показати у власних країнах.

Так, гру транлюватимуть канали Dolce Sport (Румунія) наживо і Polsat Sport Extra (Польща) – у запису.

Телетрансляцію в Україні забезпечуватиме вітчизняний канал “Футбол 1”. Початок матчу – о 16.00.

Нагадаємо, згідно рішення виконкому Федерації футболу України, поєдинки туру  пройдуть без глядачів через заходи безпеки.

Огляд суперників:

«Зоря» – «Шахтар»
Арбітр – Євген Арановський (Київ)
Дискваліфікований: Даніло («Зоря»)
Після донецької зустрічі сезону 2010/2011 рр., коли Дмитро Чигринський лише на останніх хвилинах приніс господарям перемогу, луганці більше не змогли чинити гідний опір супернику, адже 5 останніх поєдинків між ними приносили «великі» рахунки на користь «Шахтаря». Хоча навіть нічийний результат абсолютно точно стане «золотим» для цієї команди, у «Зорі» зараз стимул, ймовірно, більший. Колектив Юрія Вернидуба вперше реально претендує на потрапляння до Ліги Європи УЄФА. Втім, зустрічі з чемпіоном, а також з «Динамо» в останній турах дають шанс переслідувачам. І представники Луганська лише за допомогою футбольних звитяг можуть зберегти за собою 6-у позицію. Звичайно, вносить екзотики політична ситуація, і двоє представників Донбасу вперше на рівні Прем’єр-ліги зіграють у Черкасах. Очевидно, що це місто і газон на Центральному стадіоні пройшов випробування «Шахтарем» у півфіналі Кубка України. При цьому воно подарувало надзвичайну напругу протягом 90-а хвилин. Варто сподіватись, що такий же характер зустрічі буде і цього разу.

Статистика матчів між суперниками:
Всього – двадцять три: +2 =0 -21; у голах – 8:61
На своєму полі – одинадцять: +1 =0 -10; у голах – 4:29
Останні три сезони  у Прем’єр-лізі: 2010/2011 – 1:3 (вдома) та 0:1 (у гостях); 2011/2012 – 1:5 та 1:4; 2012/2013 – 0:3 та 0:3
Матч першого кола – 0:4