У “Білій книзі” для Путіна є сторінка про Корсунські події

14 Травня 2014 19:46

“Біла книга порушень прав людини і принципів верховенства права в Україні (листопад 2013 – березень 2014), підготовлена МЗС Росії спеціально для Путіна, вже встигла викликати обурення серед українських експертів своєю брехливістю і підтасовкою фактів.

“Права людини – тільки для тих, хто проти Майдану. Їх опоненти не мають права на права людини. Інший висновок із документу, підготовленого російською владою, зробити важко”, – пише Олександр Міхельсон в “Українській правді”.

Порушення прав людини у “Білій книзі” подані вибірково. Причому, ця вибірковість зухвало цинічна. Скажімо, про напад на офіс Партії регіонів 18 лютого – є інформація, а про звірячий відстріл снайперами майданівців на Інститутській – ані слова. Нема згадки ні про закатованих майданівців (жорстоко замученого й полишеного помирати в лісі Юрія Вербицького там узагалі не існує), ні про полювання на активістів Автомайдану, ні про тітушок, які сотнями били беззахисних людей. Ці факти в Росії просто не помітили.

Зате інциденту в Корсуні присвячено добрячих три чверті сторінки. Нагадаємо, 19 лютого біля Корсуня місцева самооборона на блокпості зупинила кілька автобусів із кримськими тітушками. Як доказ того, що тітушки їздили в Київ не на мітинги (як це подано в путінській “Білій книзі”), а бити представників Майдану, в їх лідерів-наймачів вилучили списки з указаними сумами й координатами. Тоді в деяких тітушок вилучили й партквитки Партії регіонів. Зрештою, зайд витягли з автобусів і відправили на Крим пішки. Кремлівська пропаганда подає цей інцидент як яскравий приклад нелюдського поводження з інакомислячими, тортур і беззаконня. Корсунчан називають бойовиками, які навіть познімали з кримчан взуття “на потреби Майдану”.

“Біла книга” вся присвячена “злочинам” Майдану… Тітушок, як і зелених чоловічків” у Криму – просто не було”, – резюмує Міхельсон.