На Черкащині прийняли програму “Територіальна оборона”

15 Травня 2014 11:09

Обласну програму “Територіальна оборона” прийняли сьогодні депутати Черкаської облради. Програма спрямована на створення батальйону територіальної оборони і визначає його фінансування.

За словами обласного військового комісара Євгена Курбета, формування батальйону здійснюється в рамках підвищення обороноздатності держави. Батальйон буде  укомплектовано мобілізованими військовослужбовцями та добровольцями (більше 400 осіб). Наразі, за словами Курбета, до обласного військкомату звернулося більше 250 добровольців, аби записатися в батальйон.

Депутати також виділили 2 млн. гривень з обласного бюджету на фінансування батальйону. Як пояснив голова ОДА Юрій Ткаченко, держава не має коштів для повного фінансування черкаського батальйону, тому здійснюватиметься співфінансування з обласним бюджетом на умовах 50 на 50. Залучатимуться також  пожертви. Для цього відкрито спецрахунок.

“Близько 4 мільйонів гривень потрібно на потреби батальйону. Виділені з обласного бюджету кошти будуть спрямовані на закупівлю бронежилетів, білизни, касок. Озброєння – за рахунок Міноборони”, – зазначив Ткаченко.

Батальйон територіальної оборони планують створити до 22 травня.