Обласна влада взяла контроль над вартістю пасажирських перевезень

15 Травня 2014 13:36

1329У зв’язку з чисельними зверненнями автоперевізників до Черкаської ОДА щодо збитковості приміських та міжміських маршрутів, обласне керівництво прийняло рішення переглянути діючий з грудня 2012 року тариф 0,25 грн. за один пасажиро-кілометр.

Для прийняття виваженого рішення щодо визначення оптимального рівня тарифу автотранспортні підприємства повинні були надати розрахункові матеріали з повним обґрунтуванням всіх складових витрат, які впливають на собівартість послуг.

На сьогодні необхідні для обчислення тарифу розрахункові матеріали жодне підприємство не надало, відсутність їх унеможливлює здійснення повного аналізу й обґрунтування розміру тарифу.

За інформацією заступника директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Романа Карманніка, попередньо узгоджений тариф на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, становить 0,33 грн. за один пасажиро-кілометр, але остаточний розмір плати за проїзд та термін її встановлення залежить від оперативності надання зацікавленими особами необхідних розрахунків.

Завчасне підвищення тарифів, про що вже надходять сигнали від пасажирів приміського транспорту, є незаконним. У разі виявлення таких фактів Державною інспекцією з контролю за цінами України будуть застосовані до порушників відповідні санкції та штрафи.