Активісти влаштували екшн на заправці (фото)

16 Травня 2014 16:52

15 травня активісти громадянського руху «Відсіч» провели у Черкасах акцію на АЗС Лукойл на вул. Смілянська 124-Б. Учасники акції символічно продемонстрували, що купівля бензину на російських заправках — це фінансування російської військової агресії проти України.

 

1400240176_azs

На думку активістів, багато хто з українців, заправляючись на російських АЗС, не усвідомлює, що нафтогазовий бізнес є основним джерелом доходів Російської Федерації — країни, що вже окупувала частину української території та прагне поневолити всю Україну.

1400240201_azs-1

Щоб пояснити українським громадянам увесь масштаб загрози від купівлі російського бензину, активісти організували видовищне дійство в стилі екшн. Одним із персонажів дійства була загарбник Росія — у валянках, шапці-вушанці та автоматом він здійснював розстріли українців, що прийшли на АЗС. Після акції на заправці лишилися моторошні силуети вбитих країною-агресором людей. Таке видовище справило враження на багатьох автомобілістів, що приїхали на АЗС заправитися. Переважна більшість із них казали, що більше не послуговуватимуться російськими заправками.

1400240281_azs-3

Відповідні акції бойкоту російських АЗС пройшли в інших містах України – Києві, Житомирі, Вінниці, Херсоні, Миколаєві, Львові, Дніпропетровську.

Джерело: Провінція