У гетьманській церкві в Суботові молилися за Україну (фото)

16 Травня 2014 09:22

15 травня після вшанувань у столиці пам’яті Святого Макарія з Києва до Суботова на Чигиринщині прибула частина Єпископату Православної Церкви Київського Патріархату.

У козацькій церкві, зведеній славним Богданом Хмельницьким, перед іконами і кам’яною плитою з висіченим іменем великого гетьмана, сім єпископів та архієпископів, чотири священики і два диякони відслужили Божу літургію і Молебень за Україну, за відвернення війни і припинення протистояння.

cossackland.org.ua

cossackland.org.ua

Цього дня в гетьманському Суботові молитва лунала з уст водночас кількох Владик: Черкаського і Канівського – Іоана, Кримського і Сімферопольського – Климента, Сумського і Охтирського – Мефодія, Полтавського і Кременчуцького – Федора, Васильківського – Лаврентія  та Владики з Хмельницького – Адріяна. Поруч з ними служили літургію і молебень священики з Черкащини: о.Василь Циріль (Чигирин), о.Володимир Гладковський (Суботів), о.Ігор Корпан (Стецівка) та о. Андрій Шпунт (Черкаси). У час молитви поруч зі священиками стали козаки “Вільного козацтва Холодного Яру”…

cossackland.org.ua

cossackland.org.ua

“Саме коли ми молилися, над Суботовим розійшлися дощові хмари і засяяло сонечко”, – поділився з “Козацьким краєм” враженнями настоятель чигиринського храму Святих Петра і Павла отець Василь Циріль.

Після завершення молитви  священики висадили біля храму 20 кущів барвінку і вирушили від гетьманської церкви до своїх вірян: у Суми, Полтаву, Крим…