“Домашні тварини є? Голосуйте і за них!”, – в Черкасах пройшов референдум за приєднання Кубані (фото)

17 Травня 2014 18:50

У Черкасах завершується “референдум” по приєднанню Кубані до славної козацької Черкащини. За попередніми даними, явка становить більше 80%.

Упродовж дня черкащани дуже активно голосували на 4 імпровізованих “виборчих дільницях” в центрі міста, фотографувалися з “бюлетенями” та на фоні “урн”.

DSC01731_новый размерDSC01751_новый размер

“Ідея референдуму виникла у ГО “Громадський блокпост”, “Правого Сектору” та партії “За Україну”, – розповідає активіст Олексій Романов. – Ідея така: показати не зовсім здоровій психічно людині з імперіалістичними замашками, що ми, як українці, маємо набагато більше історичних прав приєднати Кубань, яку населяє дуже багато вихідців із України, ніж Росія на Крим і схід України. Щоправда, легітимність у нас кульгає на обидві ноги. Чому? Бо без автоматів Калашнікова стоїмо”.

“Референдум” напрочуд демократичний – можна голосувати і малим дітям, і домашнім тваринам.

DSC01732_новый размер

Загалом, активісти у формі такої пародії хотіли продемонструвати громадськості, що референдуми, які нині проводяться на сході України з подачі Кремля, не мають під собою жодного раціонального підгрунтя.

“Кубань – це далеко звідси, але чому б і не приєднати?, – жартує черкащанин Михайло, заповнюючи “бюлетень”. – Вважаю, такі акції потрібні зараз. Люди дуже напружені політичною ситуацією і їм потрібно розслаблятися, відволікатися. Посміємося – і буде трохи легше”.

“Відчуваю, що за результатами нашого референдуму ми приєднаємо до України Кубань. Далі спробуємо приєднати і Камчатку теж, там у них поклади корисних копалин непогані. Хтось не зупиняється на Криму, то ми не будемо зупинятися на Кубані”,  – зазначає Романов.

DSC01769_новый размер