Рій “Терен” переміг у військово-патріотичній грі “Джура”

21 Травня 2014 15:07

З 16 по 18 травня 2014 року в Тернівці Смілянського району в рамках ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) юні козачата області змагалися у вправності, демонстрували свою козацьку силу та звитягу, пригадали звичаї наших прадідів.

s61625988

Цьогоріч вишкіл у Тернівській Січі проходили 7 команд Черкаської області (1 команда – спостерігачі). Ті, кому небайдужа доля нашого народу, хто пам’ятає його історію і хоче творити його майбутнє.

Протягом трьох днів змагань учасники взяли участь у конкурсах: “Бівак”, “Впоряд”, “Рятівник”, стрільба з пневматичної зброї, “Відун”, “Козацька смуга перешкод”, “Ватра”, “Навхрест”, “Квест”.

s82911714

Одним із конкурсів гри “Джура” є конкурс “Добре діло”. Рій “Терен” Тернівської ЗОШ своє добре діло продемонстрував керівникам команд та гостям, запросивши на відкриття музею “Козацька минувшина” на базі школи. У музеї представлені експонати, як автентичні, так і більш сучасні, що надають уявлення про побут, звичаї, зброю козацької епохи. Екскурсії ж музеєм для відвідувачів проводять юні вихованці навчального закладу.

s97668785

Як відзначають самі учасники, на змагання приїхали, щоб отримати нові враження, навчитись новому і, звісно ж, за перемогою. Готуючись до змагань, юні джури займаються стройовою підготовкою, вивчають історію козацтва, тренуються у наданні першої медичної допомоги.

Переможцями стали:

І місце – рій “Терен” Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради;

ІІ місце – рій “Полин” Смілянського НВК Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 Смілянської районної ради;

ІІІ місце – рій “Дикі бджоли” Кам`янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Кам`янської районної ради.